keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Rannekoru kolikoista


Kävin lomailemassa Norjassa ja sieltä lompakkoon jäi muuta paikallinen kolikko. Ne ovat sinänsä arvottomia, mutta aika vekkuleita, sillä kolikkojen keskellä on reikä. Aloin miettiä, mitä näistä saisi aikaan ja päädyin tekemään itselleni "matkamuiston".

Koska kolikko olo kiiltävä itsessään, valitsin sen pariksi arkisemmat puuhelmet. Langan päättäminen ei ollut yhtä helppoa, koska mielikuvani korussa oli nahkahihna. Nahka ei jousta, joten rannekoruun olisi pitänyt hankkia lukko. Rannekorujen lukoista kokemukset ovat huonoja, sillä niitä ei saa itse kiinni ja lukko päätyy aina kämmenselän puolelle. Lopuksi päädyin kumilankaan, joka joustaa ja koru on helppo pukea. Huono huono puoli on, että lanka venyy ajan kanssa.

Ryhdyin kokeilemaan eri vaihtoehtoja korun kokoamiseksi ja päädyin tekemään sen kolmessa osassa niin, että jokainen osa alkaa ja loppuu kolikolla. Lankoja oli neljä: reunimmaiset kulkivat suoraan ja keskimmäiset ristikkäin. Aloitin jokaisen palan ottamalla kaksi lankaa ja pujottamalla kolikko niiden puoleenväliin. Sen jälkeen käytössä oli neljä lankaa, joihin pujotin helmet. Päästyäni toiseen päähän kiinnitin kolikon ja pujotin langat takaisin puoleenväliin. Kiinnitin päät litistyshelmillä ja lähetin pienen rukouksen yläilmoihin, että tämä riittää pitämään korun koossa.

 Korusta tuli aika mainio ja sain eräältä tuttavalta heti pyynnön tehdä hänen matkakolikoistaan samantyylisen rannekorun.

 • Aika: Jos ei lasketa pähkäilyyn mennyttä aikaa, niin ehdin katsoa pari dokumenttia, missä kerrottiin tieteellisesti jälleensyntymästä, telepatiasta ja ruumiista irtautumisesta. Aika uskomattomia juttuja, mutta miksi jokin olisi mahdotonta, jos emme vielä pysty selittämään sitä tieteellisesti?
 • Tarvikkeet: 3 reikäkolikkoa, kumilankaa ja puuhelmiä. Pari litistyhelmeä kiinnitykseen.

5 kommenttia:

 1. Ihana idea !
  Kyllä tämä voittaa matkamuistona kaikki mahdolliset krääsät ;-)

  p.s. Kommenttilaatikossa olisi hyvä olla nimi/URL vaihtoehto meille joilla ei ole tiliä missään noista muista vaihtoehdoista ja blogi muualla kuin bloggerissa ;-) ...jää kommentit muuten saamatta...
  toivoopi; Mona Helmipolkuja-blogista joka sijaitsee Vuodatuksessa :-))

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mona! Olen lähdössä parin viikon päästä uudelleen reissuun, katsotaan mitä sieltä tarttuu mukaan.

  Hyvä kun huomautit tuota kommettimahdollisuudesta, nyt pitäisi asia olla kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Piti heti kokeilla kommentointia, jei kiitos ! :-))
  Hyvää matkaa !

  VastaaPoista
 4. Vau, hieno toteutus! Tässä näkyy luovuus! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, olen otettu kaikesta palautteesta!

  VastaaPoista