tiistai 1. marraskuuta 2011

Helman koristelu napeilla ja langalla

Ostin Hulluilta päiviltä pari perusmekkoa töihin. Harmaa vain on niin... no harmaa. Päätin siis hieman elävöittää mekon helmaa. Ostin joskus alennuksesta hauskan vekottimen, jolla voi tehdä langasta kukkasia.

Olin itse asiassa nähnyt samanlaisen jo vuosia sitten jossain messuilla, mutta silloin en vielä innostunut, koska sen käyttömahdollisuudet tuntuivat melko rajatuilta: silloin muistaakseni messuesittelijä oli tehnyt paperilangasta verhot.

Kukkaset syntyivät ällistyttävän nopeasti ja kun tekniikan oppi, pystyin samalla katsomaan elokuvaa. Parissa illassa koossa oli tarvittava määrä kukkasia. Sen jälkeen menin nappivarastolleni ja otin sieltä kaikki mahdolliset harmaat ja mustat napit. En ollut kovin tarkka nappien koon kanssa, sillä mielestäni eriväriset ja kokoiset napit kuuluivat asiaan.
  • Tarvikkeet: Villalankaa, "kukkakone, nappeja, neulaa ja lankaa.
  • Aika: Pari iltaa kukkien tekemiseen. Nappien ompelemassa katsoin kamallalla tavalla viehättävän Parfyymi-elokuvan. Nerokas tarina kertakaikkiaan.

2 kommenttia:

  1. Tuo Parfyymi-leffa on tosiaan ihastuttavan kamala. Kivoja kukkia! Meirän mummulla tait ollaa tuollaasista tehty pöytäliina. Tosin puuvillalangasta luulisin.

    VastaaPoista
  2. En ajatellutkaan tuota mahdollisuutta, kiitti vinkistä!

    VastaaPoista