perjantai 14. lokakuuta 2011

Kissakorulla kruunatut sukat

 
Käydessäni viime viikolla Norjassa kiertelin vaatekauppoja hieman tavallista syvällisemmin ja löysin sukat, joiden varressa oli irrotettavat rusetit. Siitä sain idean: miksi korut pitäisi olla aina kaulassa, käsissä tai korvissa? Nykyään on muodikasta käyttää paksuja sukkia jopa korkkareiden kanssa, joten miksei sukanvartta voisi hieman modifioida?

Muistin erään rintakorun, jonka tein viime syksynä. Korulla on ollut aika vähän käyttöä, koska se on aika näyttävä, mutta sukan varressa se näytti juuri sopivan kokoiselta. Päälle vielä yksivärinen musta mekko, sinistä kynsilakkaa ja samansävyinen laukku...

Koriste oli aika yksinkertainen tehdä. Taittelin palan sinistä ja valkoista nauhaa tyylitellylle rusetille. Halusin korun näyttävän hieman palkintonauhalta, joten päätin laittaa korun keskustaan eläinhahmon.

Valitsin siihen kuvan rakkaasta entisestä kissastani Leopoldista. Kuvassa Lepa istuu ylpeänä kiipeilypuun päällä ja ryhdistä päätellen hän on tehnyt jotain suurta (todennäköisesti käynyt pissimässä sänkyyn, mutta sankariteko sekin...). Vaikeinta oli printata kuva niin pienenä, sillä vaikka alla oli valokuvapaperi, kuva meinasi tuhriintua. Kiinnitin sen joskus askartelukaupasta ostamaani kännykkäkorun pohjaan. Pakettiin kuului pohjan lisäksi kaksipuolinen teippi ja muovi, joka laitetaan kuvan päälle. Sitten vain langalla osat yhteen ja taakse hakaneula.
  
 • Tarvikkeet:  Sinistä nauhaa 30 cm, valkoista 15 cm, korupohja, kuva, hakaneula, neula ja lankaa. Sopivan paksut sukat.

 • Aika: Tämän tekemisestä on sen verran aikaa, etten muista tarkasti, mutta luulen että yksi ilta siinä meni.
  Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

   4 kommenttia:

   1. Vastavierailulle. Ja kaikkea mukavaa löydinkin. Itse olen joskus 80-luvulla tehnyt myös haarukkapitsillä huiveja enemmänkin. Mukavaa hommaa.

    VastaaPoista
   2. Kiva kun kun kävit! Todella mukavaa hommaa, pitäis vain keksiä, mitä muuta kyseisellä tekniikalla voi tehdä...

    VastaaPoista
   3. Minulle ei kyllä ole tullut mieleenkään sukkiin laittaa härpäkkeitä (vaikka olenkin aina pitänyt sukista, joissa on ollut rusetteja ja pitsiä, kumma juttu). Ihana idea! Itse olen yleensä erilaisia koruja laittanut laukkuihin, takkeihin ja paitoihin sekä hattuihin. Tällä hetkellä minulla on talvihattuuni suunnitteilla ruusuke.

    VastaaPoista
   4. Olen myös katsellut baskereitani siihen malliin, että ne saavat tänä talvena jotain uutta. Laitathan sitten Kuparirusettiin kuvan!

    VastaaPoista