sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mekkoon kiinnitetty koru

Aloin jälleen kerran vääntelemään totuttuja pukeutumismalleja uuteen uskoon.

Eräänä päivänä kaulakorun lukkoon tarttui taas kiinni pari niskahiusta ja kun repäisin ne irti, kirosin, että miksi kaulakoru pitää olla kaulan ympärillä. Aloin kehittelemään uutta korumallia, joka kiinnitetään mekkoon.

Ongelmana on tietenkin kiinnitys, sillä harva koru kestää pesua. Ensimmäinen prototyyppi siis syntyi kahden pienen hakaneulan väliin. Ne jäävät valitettavasti näkyviin, joten ehkä niitäkin pitäisi hieman tuunata.

Koru ei saa olla kovin painava, sillä muuten se vetää koko kauluksen ruttuun. Käytin siis siemenhelmiä ja muovisia "helmiä" keveyden saamiseksi. Tämä koru ei ole kovin mielikuvituksellinen, vaan perusmallinen kokeilu. Mitä mieltä olette, toimiiko mekkokoru? Ideota materiaalien suhteen?

 • Tarvikkeet: 2 x  vaatteen mukana tullut hakaneula, helmiä ja lankaa.
 • Aika: Taisin katsoa Moskan tätä taiteillessa. Onneksi Touhu ei ole mun työpaikkani päätoimittaja.


6 kommenttia:

 1. Loistava idea! Tosin vaatii vaatteen, joka ei valahda korun painosta... ;) Mahtaisiko jotkut pinssikiinnikkeet tms toimia?

  VastaaPoista
 2. Kiits tinjamii, tuo pinssikiinnike voisi tosiaan toimia! Koru vaan pitää olla kevyt eikä sen kanssa sitten riehuta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea, tätä voisi vaikka kokeilla! :) Harmi vaan, että olen laiska siemenhelmien käyttäjä, vaikka juuri ne ovat varmaan painonsa puolesta hyviä tällaiseen mekkokoruun.

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän "laiskuutesi". Siemenhelmien kanssa menee tosiaan välillä hermot: paketissa on aina niin paljon huonolaatuisia, tukkeutuneita helmiä.

  VastaaPoista
 5. Mietin ihan sitäkin vaihtoehtoa, että laittaa hakaneulat sisäpuolelle.

  VastaaPoista