maanantai 21. marraskuuta 2011

Maailman kaunein kaulakoru II

Lupasin kertoa pian myös toisesta Jordanian reissun löydöstä. Tämä kaunokainen löytyi kun olin viimeisenä iltana tuhlannut kaikki rahat ja palaamassa hotelliin. Jordanista löytyy paljon korukauppoja, jossa saa aitoja kiviä, hopeaa ja kultaa melko edulliseen hintaan. Mikään ei ollut kuitenkaan vielä sytyttänyt ja tämäkin korukauppa näytti aivan liian perinteiseltä, kunnes äkkäsin tämän ylimmältä hyllyltä.

Koru oli liian pitkä, joten meinasin jättää sen ostamatta. Yllätyksekseni tämä vanhempi mies sanoin lyhentävänsä korun oikean mittaiseksi ja tosiaan: hänellä oli nurkassa "paja", jossa kaikki korut syntyivät! Kun keskustelimme, kuulin oman korukaupan pitämisen lisäksi hän käy opettamassa korujen tekoja muillekin.

Koru painaa aika paljon, sillä kivet ovat aitoja. Valitettavasti en osaa korukivien englanninkielisiä nimiä, joten en voi kertoa tarkalleen, mitä kaikkea tähän on laitettu. Upea juhlakoru joka tapauksessa.

  • Tarvikkeet: Rahaan n. 30 euroa. Lentoliput Akabaan.
  • Aika: Kaupat syntyvät nopeasti, lyhentämiseen meni vartti.

2 kommenttia:

  1. Näyttävän korun olet löytänyt reissusta. Paja näyttää houkuttelevalta, mukavaa, että jaoit kuvan:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Maailmalla matkustaessa sitä törmää aina hienoihin ideoihin ja upeisiin käsityöläisten taidonnnäytteisin. Tulin juuri Lontoosta ja siellä talvimarketissa oli taas niin ihania juttuja...

    VastaaPoista