maanantai 5. joulukuuta 2011

Huonolaatuisen paidan pelastus

Olen lähdössä joulun jälkeen unelmamatkalleni lämpöiseen ja unelmamatka vaatii tietenkin unelmavaatteita.

Ensimmäisenä muuttumisleikkiin joutui pari vuotta vanha paita, jonka väristä pidin kovasti, mutta malli ei pukenut minua. Tämä on aikoinaan Josefssonilta tilattu paita, eli niitä, mitkä näyttää kivalle kuvastossa, mutta laatu on pettymys (olikin viimeinen tilaus).
Ongelmia on kaksi: kaulus venähtää käytössä liian antavaksi ja pituus tekee sen, että se muistuttaa puolen päivän käytön jälkeen enemmän telttaa kuin istuvaa paitaa. Se onkin ollut käytössä lähinnä vapaapäivinä ja salilla.

Paita on yksi kolmesta samanlaisen paidan sarjasta, joten sointuvaa kangasta oli helppo löytää. Leikkasin helman ja kauluksen irti tummemmasta ja liitin vaaleampaa. En ole kovin taitava ompelukoneen käyttäjä (ostin oman vasta pari kuukautta sitten), mutta tämä sujui todella hyvin. Kun helmassa on pituutta, ei paita venähdä heti niin järkyttävän näköiseksi vyötäröltä. Kaula-aukko näyttää myös paljon paremmalta ja säädyllisemmältä.

Koska kauluksen kohtaan jäi hieman ikävä ompelujälki ( lankavarastoni on aika vaatimaton, joten sävy ei ollut ihan kohdallaan), päätin peittää sen muutamalla virkatulla kukalla, joiden keskelle laitoin pinkin helmen. Lehdet leikkasin tummemmasta paidasta.

 • Tarvikkeet: hyvää tarkoitukseen uhrattava paita, virkkuukoukku ja lankaa, pari helmeä.
 • Aika: Kukat tein elokuvan aikana. Kuinka moni on nähnyt elokuva Vaihdokas? Ihan loistava! Ompeluun ei mennyt kovinkaan kauan kun idea oli ensin selvillä.


  4 kommenttia:

  1. Aika kivan näköinen siittä tuli. Mitäs meinaat siitä kolmannesta paidasta tehdä? Saanenko udella, mihin lämpöiseen maahan olet suuntaamassa?

   VastaaPoista
  2. Se kolmas taitaa jäädä jumppapaidaksi: siinä on niin ruma sahalaitakuvio, ettei se oikein sovi mun tyyliin.

   Mulla on muuten sama setti violettina ja meinasin tehdä saman yhdistämisen, mutta tummempi paita on ilmeisesti mennyt joskus roskiin, kun en sitä enää mistään löytänyt. Pitää keksiä jotain muuta.

   Edessä on reissu ei enempää eikä vähempää kuin Atlantin yli laivalla Karibialle, siellä viikko eri saarilla ja lento takaisin.

   VastaaPoista
  3. Oho mikä reissu! Pääsekköhän sä illallistamaan sitten kapteenin pöytään niin ku lemmenlaivassa aikanaan? Voi kuinka ihanaa! Muista bloggailla siitäkin sitten ;)

   VastaaPoista
  4. Taitaa bloggailut jäädä, sillä Atlantilla on hieman huonot yhteydet ja Karibialla pitää keskittyä snorklailuun ja muuhun lomailuun.

   Mutta ehdottomasti odottelen kutsua kapteenin pöytään jo pelkästään upean lomapuvustoni ansiosta :)

   VastaaPoista