sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Muistoja maailmalta: Taj Mahal -koru


Olimme viime talvena Pohjois-Intiassa ja Taj Mahal oli tietenkin yksi Must See -kohde. Jos joku teistä on joskus käynyt Intiassa, niin tiedätte miten homma toimii: jos teillä on kuljettaja tai opas, vain osa hänen palkastaan tulee siitä rahasta, mitä maksat. Toinen osa on proviisio paikoista, johon kuljettaja sinut vie.

Suhtauduin hieman varauksellisesti näihin matkamuistomyymälöihin, mutta tämän paikan opas onnistui minulle myymään. Kyse oli siis tehtaasta/kaupasta, jossa tehtiin koriste-esineitä samalla tekniikalla kuin millä Taj Mahalin koristeet on tehty.


Ohuet puolijalokivet (koralli, akaatti, "kissansilmä") hiottiin lehti lehdeltä oikean muotoisesti käsikäyttöisellä hiontakoneella ja liitettiin palapelimaisesti yhteen. Osat ovat niin ohuita, että ne näyttävät kuin marmoria olisi koverrettu koristeita varten. Kun jokainen osa on näin pieni, voitte kuvitella miltä hiojan sormenpäät näyttivät. Tämäkin herra esittelin ylpeänä lähes kadonneita kynsiään. Tämä on ilmeisesti ammattitaidon mitta.No yllättäen emme ostaneet kyseisellä tekniikalla tehtyä marmoripöytää, mutta halusin pienen muiston paikasta, joten ostin riipuksen. Hinta oli suhteessa kallis, sillä mitä pienempi pinta ja monimutkaisempi kuvio, sitä enemmän töitä.

Tein korulle kotona kaksinkertaisen ketjun: toinen on hopeaa ja turkoosia "kiviä" (eräästä joskus saamastani rannekorusta), toinen värikkäitä lasihelmiä.


Tähän vielä kuva, miltä alkuperäiset koristeet näyttävät Taj Mahalin seinässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti