torstai 12. heinäkuuta 2012

Keittiöviljelijän eka kerta


Harmaat kahvikupit saivat jäädä eläkkeelle kahvihommista, kun jo toisesta putosi kahva kesken huulillenoston. Koska jäljellä oli neljä ehjän näköistä (mutta vaarallista) kuppia, niille oli löydettävä uusi käyttötarkoitus. Päätin aloittaa trendikkään harrastuksen eli keittiöviljelmän.

Valitettavasti en tiennyt yrteistä ja niiden kasvuolosuhteista tätä ennen juuri mitään, mutta jostain se on aloitettava. Hain stockalta multaa ja myyjän kanssa valitsimme neljä yrttiä, jotka kestävät hyvin aurinkoa. Kotiin lähti meirami (eikös se oo joku pizzayrtti), persilja, kynteli  (täysin outo) ja basilika.

Nyt yrtit ovat olleet ikkunalaudalla reilun kuukauden. Parin päivän kulttua istutuksesta ensimmäiset vihreät varret puskivat pinnalle ja olin innoissani. Valitettavasti ikkunalauden suora auringonpaiste tappoi ensimmäisen erän ja toinen joukkotuho syntyi viikon loman aikana.
Sitkeä persilja, joka on jaksanut pinnistää useita varsia pinnalle.

Tällä hetkellä näyttää, että voittajana on selvinnyt persilja reilulla parillakymmenellä taimella. Toiseksi tuli basilika, joka kiri nopeasti kyntelinvarsien kuivuttua muutamassa päivässä. Murheenkryyninä on ollut meirami, joka onnistui puskemaan peräti yhden varren ulos.
Ainoa meiramini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti