perjantai 14. joulukuuta 2012

Mekko kuin sukka...eiku hansikas

Tämä lähes pari viikkoa kestänyt blogihiljaisuus ei ole johtunut käsityöinnon vähyydestä, vaan minä ja mieheni (lue: valokuvaajani) olemme olleet jatkuvasti poissa kotoa. Yleensä vielä eri aikoihin eli ne hetket, jolloin olemme asuttaneet samaa tupaa ovat menneet muuhun kuin kuvaamiseen. Nämäkin otettiin illalla suihkun jälkeen eli ilman meikkiä, sukkahousuja jne.

Tässä siis mekko, johon ostin kankaat vuosi sitten ja kaavat leikkasin kesällä. Vartaloni malli on siinä mielessä erikoinen, että minulla ei ole lantiota eikä vyötäröä, mutta rinnusta löytyy. Istuvien mekkojen löytäminen on vaikeaa, sillä on otettava isokoko rintojen ja vyötäröttömyyden takia. Kun muualta istuu niin perspuolelle jää pussi.

Nyt onnistuin piirtämään täydellisyyttä hipovat kaavat ja näillä tulen päryyttelemään varmasti useammankin mekon.

Kun sain vetoketjun paikalle (muuten ensimmäinen kertaa eikä tarvinnut purkaa kuin kerran) ja hameen päälle, oli olo suorastaan euforinen! Soitin äidille ja kerroin, että nyt syntyi mekko, joka istuu kuin sukka...hetken meni ennen kuin muistin, että tässä sanonnassa hansikas ehkä antaa paremmin kuvan hyvin istuvasta vaatteesta :-D

Enemmän kaavoista kiinnostuneelle tämä on Modan toissakesäisestä numerosta. Lisäsin vyötärökaitaleen "ihan omasta päästä" ja muokkasin hameen takaosan sisäänottoja.

3 kommenttia:

  1. No on kyllä hieno! Ja ei muuta kun uutta putkeen sitten joulunpyhinä :)

    VastaaPoista
  2. Upea! Itselläni on tuota samaa kangasta, mutta ajattelin siitä tehdä kauluspaidan itselleni :).

    VastaaPoista
  3. Kiito Jenni ja Tiina! Mulla on vielä toinen pala samaa, mutta punapohjaisena. Mekko taitaa siitäkin syntyä ehkä tosiaan jo joulunpyhinä. Onnea Tiina kauluspaidan tekoon...kerran oon koulussa tehnyt ja jotenkin tuntui niin pikkutarkalta hommalta, ettei oo tullut yritettyä uudelleen. Laita kuva sitten kun on valmis!

    VastaaPoista