torstai 16. elokuuta 2012

Iltapuhteeksi värikkäitä itsetehtyjä kynttilöitä


Väänsin tuossa pari viikkoa sitten toisen kerran elämässäni kynttilöitä. Meillä siis töissä poltetaan niitä melkoisia määriä ja kerään aina kannat talteen. Materiaalia on, mutta projektia yleensä hidastaa tölkkien puute. Nytkin piti oikein keksimällä keksiä pari smoothieta, joihin pystyi käyttämään maitoa.

Heti alussa huomasin, että sydänlankaa varten tehty reikä pohjassa on tarkoitus olla reikä eikä saksetlipesivät-viilto. Edes kylmäkalle alla ei meinannut auttaa pitämään talia tölkissä.

Myöskään pöydän suojaamista ei voi tarpeeksi korostaa. Pyyhe EI ole hyvä alusta, koska tali ei lähtenyt kunnolla 40 asteessa pois.Onneksi ne oli niitä rumia poikaystävän ex-pomolta saatuja joululahjapyyhkeitä.

Esityö pitäisi tehdä kunnolla, vaikka se on tylsää. Nyt kun kynttilät ovat iloisesti roihuneet (kyllä, sydänlanka ei aina ymmärrä lyhentyä tarpeeksi ja liekki suurenee liikaa) useita tunteja lisää virheitä on paljastunut. Välillä kynttilää on saanut kaapia pitkin lattioita, koska pienikin "väärä kulma" sydänlangassa polttaa kynttilää epätasaisesti ja talit karkaa. Eli se lanka tuetaan suoraan ihan syystä :)

Näistä pienistä erheistä ja havainnoista huolimatta olen polleaa tyttöä koska a) kierrätin b)säästin firman rahoja c)tein jotain käsilläni.

Nättejäkin ovat...


8 kommenttia:

 1. Sietääkin olla ylpeä, koska ovat kyllä hienoja. Lajitteletko kynttilän jämät aina väreittäin, kun nuo kynttilöitten väritkin on niin ihanat?

  VastaaPoista
 2. Meillä on vihreitä, oransseja ja valkoisia kynttilöitä käytössä. Kaksi ekaa vasemmalta ovat puhdasta oranssia, muut oranssin ja valkoisen sekoitusta. Kaapissa vihreät jämät vielä odottavat maitopurkkeja :)

  VastaaPoista
 3. Ihania! Uskaltaisimpa minäkin kokeilla! Suurin osa kaupan kynttilöistä taitaa olla steariinia?? Kun mietin voiko parafiinia ja steariinia sotkea...? Olisi kiva itse tehdä! Ei meinaa uskaltaa... Missä sulatit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain että voi, tosin mä en miettinyt hirveesti vaan ainoastaan sulatin miedolla lämmöllä vanhat kynttilät ja hyvä tuli. Sulatuksessa käytin vanhaa kattilaa. Mäkin joskus luulin, että tämä olis vaikeeta, mutta laitoin läppärin pöydälle ja katoin samalla leffa. Oikein mukava ilta, kokeile oikeesti!

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta! Ehkä mäkin uskaltaudun kokeilemaan kun on tullut kerättyä noita kynttilänpätkiä :P Kerron sit tuloksia! :D

   Poista
  3. Tee niin...muista pitää lämpötila mietona, kynttiläpata ei saa kuplia!!!

   Poista
 4. Voi vitsi kun on kivoja! Mä rakastan kynttilöitä, joten seuraavaksi ehkä tilaankin sulta tällaisia :D ps. se rannekoru hajos tässä yks iltapäivä kun lähdin polkemaan kotiin :( naru katkes, solmut siis kestivät kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis Mirppu, teet ite! Ei oo oikeesti vaikeeta :) Voi ei, saitko helmet (edes suurimman osan) talteen? Tuo ne mulle niin kiinnitän ne uudelleen.

   Poista