lauantai 14. tammikuuta 2012

Twiggy-hame 60-luvun juhliin

Loma on ohi ja arki taas alkaa. Vietin siis viikon ylittäen Atlantin valtamerta ja toisen Itä-Karibian saarilla. Laivamatkaan kuului 60-luvun teemailta ja asun toivottiin myötäilevän ajan henkeä. Oma asu oli valmiina (hurmaava kirpparilöyty eurolla), mutta seuraneidin oli saatava omansa.

Mulla on Sara Almin ja Hannah McDevittin Kuuluisat vintagemekot ja kirjasto löytyi A-linjainen ns. Twiggy-mekko. Koska kyse oli naamiaismekosta (muutan sen myöhemmin itselleni sopivaksi), niin yksinkertaistin mallia hieman.

Tein ainoastaan vaihtoväriset peruspalat ja eteen nappirivin. Jälleen kerran huoleton suhtautuminen kaavoitukseen aiheutti ongelmia: selässä kankaanpalat eivät kohdanneet täysin oikein. Malli oli myös 200 kilometrin päässä ja jouduin arvioimaan koon. Onneksi naamiaisvaatteissa ei ole niin tarkkaa.
 
Toinen ongelma oli silmälasit: seuraneidillä on hyvin nykyaikaiset kehykset ja niin huono näkö, että ilman laseja ei voinut olla. Hankin isokokoiset elvislasit, jotka tökättiin tavallilsten lasien päälle. Niiden seuraksi oli ihan pakko hankkia musta kiharapehko. Yritin myös tummentaa ihoa, mutta kuvassa se ei juurikaan näy.2 kommenttia: