sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Millä reikä lasinpalaan?

KapVerdellä käydessäni keräsin rannalta simpukankuoria ja lasinpaloja. Simpukankuoret menivät merisairaalle seuraneidilleni, joka makasi vihreänä hytissä edellisen yön laivamatkaa edelleen potien. Meren hiomat lasinsirut otin talteen itseäni varten, sillä ne ovat kauniita kuin korukivet.

Nyt haluaisin tehdän niistä kaulakorun, mutta ensin niihin tarvitsee saada pieni reikä. Onko kenelläkään ehdotusta, miten voin joko itse saada reiän aikaan tai sitten jonkun paikan, jossa homma tehtäisiin korvausta vastaan?

4 kommenttia:

 1. Meillä oli siä lasinsulatuksessa sellainen pora, jolla sai reikiä lasiin. Siinä pyöri vesi ja hitaasti piti painaa lasia poranterää vasten niin siihen tuli kuin tulikin reikä. Hidasta hommaa se oli. Oliskohan jossakin liikkeessä, jossa on lasin/posliininpolttouuni myös lasipora lainata? Mä en kyllä jaksanu reikiä porata. Ostin hopeisia riipuslenkkejä ja liimasin ne lasiin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoliskoni kans ehdotti tuota vesiporaa. Nyt pitäis selvittää, missä semmoseen pääsis käsiksi. Toi on hyvä kakkosvaihto tuo liimaaminen. Onko sun liimat pysyny hyvin?

   Poista
 2. Juu, on liimallaki pysyny ihan hyvin. Ei tosin oo ihan jokapäiväisessä käytössä. Käytin sitä kaksoiskomponentti (?) liimaa. Se on aika jytkyä tavaraa ja liimaa melkeimpä mitä vaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitti Jenni! Kuulemma kakskomponettiliimaa saa rautakaupasta. Pitää tehdä toivioretki sinne jos en satu törmäämään kehenkään, jolla olis tuo pora.

  VastaaPoista