sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pyykkipoikakukkaset

Ostin joulukuussa "joulurisun" eli pähkinäpuun oksan, johon kiinnitin kuusenkoristeita. Kevään kunniaksi koristelin risun uudelleen, nyt pyykkipoikakukkasilla.Sain idean eräästä blogista, jonka nimen olen valitettavasti hukannut. Toteutus on kuitenkin helppo: ensin ruinataan poikaystävältä puisia pyykkipoikia (meillä ei ole tarvettta ripustella pyykkiä pyykkipoikien avulla, mutta hän käyttää niitä kuvauksissa pitämään ilmeisesti taustakangasta paikallaan), sitten pengotaan lankavarastoa ja lopuksi tehdään kukat ja lehdet.


Tein pari harjoitusversiota, että sain sopivan keväisen kukkasen. Mielessä taisi olla kirsikankukka. Sitten lehdet ja lopuksi keltainen "möltti" keskelle. Kaikki yhteen lehtien pitkällä langalla ja kiinni pyykkipoikaan. En halunnut liimata mitään, sillä ajattelin, että kesäksi voisi tehdä uudet kukat.

P.S. Jos jotain kiinnostaa, niin kukka syntyi näin: 8 ketjusilmukkaa, jotka sidotaan renkaaksi piilosilmukalla. Sitten 12 pylvästä, jotka sidotaan yhteen piilosilmukalla. Lopuksi 6 terälehteä kiinnityskohtana pylvään juuret (eli joka toiseen) tekniikalla silmukka, kaksi pylvästä ja silmukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti