keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Uusien kynttilöiden valaminen

Työpaikkani Kokemus Helsingin lähelle olevasta Tiimarista on oranssit ja vihreät kynttilät aina loppu, sillä meillä palaa tuli lähes kymmenessä paikassa kynttilä koko työpäivän. Kynttilän jämiä kerääntyy viikossa merkittävä määrä, joten päätin opetella kynttilöiden teon.

Tranquility-tuoksukynttilöiden lasikupit sopivat hyvin kynttilöiden muotiksi, sillä ne ovat kauniita ja niitäkin löytyy tyhjänä lähes joka kaapista.

Ensimmäinen ongema oli haudutuskattilan
kehittäminen. Lopuksi päätin uhrata yhden pienen ruokakattilan tähän, sillä meillä tehdään huomattavasti vähemmän ruokaa kuin mitä kattiloiden määrä antaa ymmärtää (tyypillinen kahden aikuisen yhteenmuuttamisen sivuvaikutus)

Toinen ongelma oli painon keksiminen sydänlangan päähän. Selailin hieman YouTube-videoita ja yhdessä oli käytetty muttereita. Niinpä kinusin poikaystävältäni kasan niitä ja solmin ne langan päähän. Langan toisen pään laitoin kiinnin puiseen varrastikkuun (ovat muuten käteviä kaikkeen muuhun paitsi grillaamiseen).

Kauniitahan niistä kynttilöistä tuli! Ensimmäiset ovat jo koekäytössä ja palavat mukavasti. Tosin sytytyslangan pituuden kanssa pitää hieman säätä, sillä jätin ensimmäiseen liian pitkä ja kynttilä paloi hetken todella komealla roihulla.


4 kommenttia:

 1. Loistavaa uusiokäyttöä, suorastaan ekoteko :)

  VastaaPoista
 2. Juuri niin Henna! En ole ennemmin perehtynyt tähän taitoon, koska meillä kotona palaa vain yksi kynttilä ja sekin lähinnä talvi-illoin. Nyt kun on materiaalia, niin kynttilöitä on kiva tehdä!

  VastaaPoista
 3. Ai vitsit, tuota pitää kyllä joskus kokeilla, kun meilläkin kynttilät palavat loppuun ja jämät lentää vaan roskiin.

  VastaaPoista
 4. Tää oli Tiina yllättävän helppoa, kunhan sydänlangan saa ensin paikoilleen!

  VastaaPoista