sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kengät vaihdettavalla koristeella

Löysin lempikenkäkaupastani Hakaniemen Derbystä espanjalaiset mokkakengät, joiden pehmeä pohjamateriaali antoi ymmärtää, että näillä kengillä voi edustamisen lisäksi myös kävellä. Ainoa ongelma oli, että vihreään mokkaan oli yhdistetty punaiset koristeet. En pidä punaisesta, mutta ostin kengät silti.

Tutkiessani kenkiä kotona oivalsin, että käännetty osa on vain liimalla kiinni, joten pääsin kiinni pujottelureikiin ilman väkivaltaa. Ensin ajattelin vain laittaa kenkiin violettia villalankaa ja vaihtaa tähdet langan sävyisiksi.

Punainen lanka näkyi jonkin verran violetin alta, joten päätin peittää sitä hieman lisää pujottelemalla lankaan helmiä. Niiden avulla kenkiin tuli myös kolmiuloitteisuutta.


Laitoin aina kolme violettia ja yhden valkoisen helmen. Helmien tiheys oli sattuman kauppaa, sillä ensin ajattelin siistiä riviä, mutta kun helmet eivät suostuneet yhteistyöhön, annoin niiden mennä miten halusivat.

Miettiessäni tähtikoristeen korvaamista pyörittelin mielessäni ideaa vaihdettavista koristeista. Tähden jäljiltä mokassa oli neljä reikää ja ne sattuivat olemaan juuri sopivalla etäisyydellä niin, että pystyin kiinnittämään niihin isokokoisen nepparin.


Nepparin päälle ajattelin ensin laittaa pelkän violetin napin, mutta pää ei ollutkaan tasainen ja nappi olisi jäänyt killumaan nepparin päälle vinoon. Otin samaa pujottelulankaa ja neuloin pienen kukan muutamassa minuutissa. Sen tekeminen on yllättävän helppoa, mutta kerron siitä paremmin toisessa postauksessa. Villalankaisen kukan avulla nepparin ja napin yhdistäminen onnistui.

Halusin "vaihtopään" olevan juhlava. Poikaystäväni ehdotti sulkia, mutta en löytänyt mistään sopivia, joten päädyin tekemään paksusta nauhasta rusetin ja ompelemaan sen nepparin päälle.

Jos innostut koristelemaan kenkiä, niin kannattaa muistaa, että tavallisin työkaluin voi ainoastaan hyödyntää jo valmiksi kengissä olevia reikiä ja pehmeitä materiaaleja, kuten sauma- ja koristelankoja.

Kuten ehkä osasitkin laskea, neppareiden kantaosaa meni yksi pari, kansipuolta kaksi, eli yksi kantaosa jäi yli. Laitoin sen talteen, että voin ehkä joskus hyödyntää näitä samoja koristeita jossakin muussa kengässä tai asusteessa. Vaikka samansävyinen laukku tai jotain...

 • Tarvikkeet: Villalangan tähteet, kanava- ja pikkuneula, helmiä n 50 , 4 x nepparipari, 2 nappia, virkkuukoukku, onpelulankaa ja 1 m leveää nauhaa.
 • Aika: Lauantai-ilta kolmen viinilasillisen kanssa, seuraa piti luomulaatuinen 35 South Wild Ferment Merlot. Aika voimakas, mutta ajoi asiansa. Yksi sunnuntai-ilta Hercule Poirotin seurassa. Kissa kyyhkyslakassa piti jännitystä yllä niin, että toisesta rusetista tuli hieman vino. Kukapa olisi uskonut, että se herttainen nuori nainen olisi vakooja ja murhaaja? 
  Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

  1 kommentti:

  1. Tulipas niistä komiat! Kätsy idea tuo vaihdettava koristus. Sillähän saa uutta ilmettä tosi helposti! Kiva blogi! Rupian tätä tarkkailemaan. :)

   VastaaPoista