tiistai 12. helmikuuta 2013

60-luvun Jackie O -mekko

Löysin hovikuvaajani kanssa vihdoin yhteistä aikaa luomuksieni kuvaamiseen.

Tämä mekko syntyi jo joulunpyhinä. Halusin kokeilla Sara Almin ja Hannah McDevittin Kuuluisat vintagemekot kirjasta mekkoa tyyliin Jackie O.

Kaavojen leikkaus sujui helposti ja mekon osat oli nopeasti liitetty yhteen. Sitten alkoi ongelmat: mekon yläosa seisoi päällä. Tutkittuani paremmin kaavoja, huomasin takaosasta puuttuvan pari kavennusmerkintää. Asiaa ei myöskään auttanut, että ihana pallokangas oli tarkoitettu verhoihin eli jousto puuttui kokonaan.

Hätä ei tietenkään ollut tämän näköinen (eihän se koskaan ole). Kavennuksia vähän eteen ja taakse, olkainten nosto ja rinnan alueen muotoilu...pari tuntia myöhemmin hame näytti varsin mukiinmenevältä.

Nyt olen käyttänyt pari kertaa vaatetta (vasta käyttövaiheessa tietää, mitkä saumat on neulottu huonosti) ja tajunnut, miksei verhokankaita käytetä yleisemmin vaatteissa: saumat repeilevät jokaisesta kyykistymisestä, kädenheilautuksesta ja kumarruksesta. Piti kuitenkin kokeilla itse ennen kuin uskoin.

 Olkaan tämä siis harjoituskappale, jota aion käyttää kunnes se kirjaimellisesti hajoaa päälle!2 kommenttia:

 1. Vau aivan ihana mekko! Sopii sulle tosi hyvin :)
  ps. jos on kestävää verhokangasta niin kyllä se käyttöä kestää, kokemusta on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sohvi! Mä vähän pelkään, että ainakin tuon vetoketjun sivuille on laitettava pala tukikangasta että se pysyy koossa. Mutta jos pysyy, niin tämä on niin mun kesän suosikkimekko!

   Poista