keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kaulakoru isoäidin kuvista

Tämän kaulanauhan takana on idea, jota olen pyöritellyt päässäni jo varmaan vuoden. Se alkoi kun hain mumman valokuvat Pohjanmaalta. Halusin ensisijaisesti säästää ne sähköisessä muodossa jälkipolvia varten, mutta mielessäni alkoi pöyriä ajatus kuvien hyödyntämisessä myös koruissa. Tästä meni vielä useita kuukausia, että sain tehtyä miniatyyrit ja yhdistttyä ne koruksi.

Juuri näiden kuvien valinta ei ollut mitenkään itsestäänselvyys, sillä valikoimassa oli melkein sata valokuvaa. Keskellä oleva muotokuva oli helppo selkyytensä vuoksi, sen ympärille halusin koota hänen elämäänsä. Oikealla puolelle tuli nuoruus: Mumman ja paapan kihlakuva ja kuva alakoulusta. Vasemmalle tuli aikuisuus: pientilan arkea lehmän lypsämiseen sekä ensimmäinen lapsi sylissä.

Halusin pitää mallin yksinkertaisena, jolloin tarina pääsee oikeuksiinsa.
Helmi-mummaa voisi kuvailla voimanaiseksi. Hän sairastui polioon vain 16 vuotiaana. Mumma kertoi, ettei mikään varoittanut tulevasta: hänellä oli ollut kuumetta ja seuraavana aamuna jalka vain ei enää liikkunut. Sen jälkeen elämä vei Järvenpään invalidiopistoon, missä hän tapasi paapan. Paapalla jalan puolestaan oli vienyt kuolio. Yhdessä he rakennuttivat pientilan jossa syntyi kolme lasta, äitini niistä viimeisimpänä. Paappa on ollut kuolleena jo 15 vuotta, mumma porskuttaa edelleen. Pää on terävä, ainostaan jalka ei enää nouse sitä vähäänkään.
Yksityiskohdat erottuvat yllättävän hyvin. Pinnoite kuvien päällä antaa hyvän kiillon.
Eniten käyttännön harmia tuotti tietenkin kiinnitys. Nelinkertainen pujotus pitäisi riittää.


12 kommenttia:

 1. Marjo nyt sanon että olet ylittänyt itsesi. Ihan mieletön! Wau.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mirppu! Täytyy sanoa, että olen aika pollea tästä itsekin :-)

  VastaaPoista
 3. Ompa upea! Mistä löysit pohjat noille kuville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kirppu! Ostin joskus puoli vuotta sitten Sinellistä.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Olis kiva tehdä eteisen seinälle suku-teemaa jatkaen (oon siis kuvia kehystyttänyt siihen) sukupuu tuollaisilla. :-) Luin muuten koko blogisi läpi yhdeltä istumalta! Ihana tyyli siulla! :-)

   Poista
  3. Kiitos Kirppu! Photoshoppasin vain kuvat pieneksi ja tulostin valokuvatulostimella. Ei oikeesti edes suuri vaiva kunhan ensin sai synnytettyä idean...

   Poista
  4. Parhaat ideathan ne usein on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaisia. :-) Ei löytyny enää Sinellin sivuilta vastaavanlaisia helmiä (?), joutunee siis jättämään haaveeksi sukupuun toteuttamisen :-P No, pitää kulkea silmät auki jos jossain tulisi vastaan :-)

   Poista
  5. Eiköhän niitä jostain löydy, ilmoittelen jos törmään vielä niihin!

   Poista
  6. Kirppu: Kävin Sinellissä kysymässä ja kyse on tosiaan poistuneesta tuotteesta :( Harmi! Itse onnistuin hamstraamaan neljä kappaletta seuraavaan koruun...

   Poista
  7. Voi harmi! Mut hirmu iso kiitos kysymisestä! :-) Toivotaan et vastaavan tyylisiä jotain juttuja tulisi jossain vastaan :-)

   Poista
 4. aivan mieletön idea tämä! harmi, etten ole itse läheskään näin taitava:D

  Ida/
  http://sevenstepstotown.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Toteutus ei loppujen lopuksi ollut vaikea, eli kokeilemaan vaan :-)

   Poista