keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ruusuke skottikankaasta


Täytyy varoittaa, että blogissa tulee näkymään tänä syksynä runsas määrä erilaisia kankaasta tehtyjä ruusuja, ruusukkeita ja muita kukkia. Tiistaisin työväenopistolla käymäni Ruusuja ja ruusukkeita -kurssi on ollut sairaan inspiroiva ja pelkästään eilen opin kuuden erilaista tekniikkaa!

Tähän ruusukkeeseen käytin kolmea eri tyyliä. Alimmainen kerros on tehty laskostamalla kangassuikale ompelukoneeseen asennetulla erikoispolkimella. Tämän siis voisi tehtä myös itse, mutta se on huomattavasti työläämpäää.

Toisessa kerroksessa on muotilla tehtyjä erivärisiä ja -kokoisia kangaskukkasia. Tähänkin on tietenkin olemassa oma kallis laite, jota en viitsisi itse hankkia, mutta kurssilla sillä oli hyvä paukuttaa kukkasia vähän enemmänkin.

Päällimmäsenä minulla oli ihan tavallista nauhaa, josta pyörittelin ruusun ihan omalla tekniikalla. Sen perusidea on laskostaa nauhaa neljä kerrosta neliön malliin aina kääntäen kulmassa ja sitten viedään nauhan pää keskeltä takapuolelle- Tämän jälkeen toiselle puolellle vietyä nauhaa aletaan pyörittää hiljaa ja se rullaa nauahn ruusun terälehdiksi.

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin ihania nämä kukkaset! Odotan innolla, mihin kaikkeen keksit niitä käyttää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni! Yhtenä päivänä riipustin jo rintapieleen, mutta varmaan kun talven mekkokausi alkaa, niin käyttö lisääntyy. Nuo talvivaatteet kun ovat mulla aika pitkälti mustia.

    VastaaPoista