sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hihat lyhythihaiseen neuletakkiin

Lyhythihainen neule on varsin älyvapaa tekele, sillä sen käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Tämä kaunokainen eksyi kaappiini pari vuotta sitten alennusmyynnistä ja se on ollut käytössä vain muutaman kerran. Huono ostos siis.

Päätin tehdä turhakkeesta hyödykkeen lisäämällä siihen hihat. Tein hihoista reilusti pussittavat ja joustinneuletta alkuun ja loppuun. Silmukoita oli alussa ja lopussa neljäkymmentä, keskellä tuplat.

Sovelisin vapaasti Suuren käsityölehden hihattimen ohjetta eli pari kerrosta oikeaa, sitten neljä kierrosta kaksi aina yhteen ja perään langankierron koukulle. Epätasaisessa pinnassa ei laskentavirheet onneksi poukkoile kovin pahasti silmään.

Bambupuikot on hieno keksintö, sillä ne voi viedä koneeseen toisin kuin metalliset. Toinen hiha syntyi lentomatkojen aikana, toinen kotisohvalla.

2 kommenttia:

  1. Aika makeet tuli! Noistahan vois melkein samalla ohjeella tehdä säärystimet vai voisko? En tiä. En ole puikkoihmisiä.

    VastaaPoista
  2. Moi! Käytännössä tarvis tehdä väliin kavennuksia ja joustinneuletta, että ne pysyis päällä. Mutta muuten kyllä varmasti olis aika makeet :)

    VastaaPoista