perjantai 28. syyskuuta 2012

Pesän uusin jäsen

Jälleen yksi pienokainen syntyi kaveripiiriin. Tällainen kortti lähti hänelle :-)





tiistai 25. syyskuuta 2012

Säärystimet tekee nilkkurin


Postasin tuossa pari viikkoa sitten puro-langasta tehdyistä värikkäistä säärystimistä. Tarina ei tietenkään ollut niin yksinkertainen. Oikeasti tein ensimmäisestä kerästä säärystimen valmiiksi ja lähdin vasta sen jälkeen metsästämäään toista lankakerää.

Hätäpäissäni nappasin tietenkin väärän sävyn ja vasta puolessa välissä lankakerää huomasin, ettei näistä tule edes etäisesti samanvärisiä. Sen jälkeen oli siis pakko lähteä Novitan Landedeliin kumpikin säärystin kourassa ja pyytää myyjältä kumpaakin sopivaa kaveria. Säärystinpareja tuli siis kaksi.

Nämä ovat hieman tummemmat ja aika kivat näiden nilkkureiden kanssa. Tulee niitäkin käytettyä, kun voi hieman hämätä pohjettaan nätimmäksi.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Neuletakin uusi elämä

Bloggasin viikko sitten viiden terälehden kangaskukista. Nyt ensimmäinen käytännön sovellus on valmis: koristelin vanhan neuletakin erään kirppalöytöpaidan helmalla (kauluksen olin käyttänyt jo erääseen toppiin, mutta sitä ei ole koskaan esitelty koska se kokeilu epäonnistui).

Villatakissa oli siis muutama ikitahra, joten kuvion piti osua juuri niin, että se peittää ne. Myös nukanpoistokoneella tehdyn käsittelyn jälkeen rinnuksiin ilmestyi pari pientä reikää, jotka oli myös harsittava huomaamattomasti kasaan.

Ompelin siis ensin kellertävällä langalla kukille varret, sen jälkeen lisäsin Punaisesta langan 3-kymppisiltä ostamia sydämiä ja lopuksi kukat. Kukkien keskellä olevat napit on otettu neuletakin nappirivistöstä, koska se ei ole koskaan kokonaan kiinni.


Nyt sitten jännätään ekaa pesukonekeikkaa!

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ruusuke skottikankaasta


Täytyy varoittaa, että blogissa tulee näkymään tänä syksynä runsas määrä erilaisia kankaasta tehtyjä ruusuja, ruusukkeita ja muita kukkia. Tiistaisin työväenopistolla käymäni Ruusuja ja ruusukkeita -kurssi on ollut sairaan inspiroiva ja pelkästään eilen opin kuuden erilaista tekniikkaa!

Tähän ruusukkeeseen käytin kolmea eri tyyliä. Alimmainen kerros on tehty laskostamalla kangassuikale ompelukoneeseen asennetulla erikoispolkimella. Tämän siis voisi tehtä myös itse, mutta se on huomattavasti työläämpäää.

Toisessa kerroksessa on muotilla tehtyjä erivärisiä ja -kokoisia kangaskukkasia. Tähänkin on tietenkin olemassa oma kallis laite, jota en viitsisi itse hankkia, mutta kurssilla sillä oli hyvä paukuttaa kukkasia vähän enemmänkin.

Päällimmäsenä minulla oli ihan tavallista nauhaa, josta pyörittelin ruusun ihan omalla tekniikalla. Sen perusidea on laskostaa nauhaa neljä kerrosta neliön malliin aina kääntäen kulmassa ja sitten viedään nauhan pää keskeltä takapuolelle- Tämän jälkeen toiselle puolellle vietyä nauhaa aletaan pyörittää hiljaa ja se rullaa nauahn ruusun terälehdiksi.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Helppo kangaskukka

Syksy on mulle aina Työväenopiston aikaa ja tänäkin vuonna pääsin ahkeran soittorumban jälkeen parille käsityökurssille. Viime tiistaina alkoi "Kangasruusuja ja ruusukkeita" Itiksen Stoassa.

Kurssilla on siis tarkoitus tehdä tilkuilta ja langapätkistä kangaskukkia, eli just niitä millä tykkään koristella vaatteita ja asusteita. Tätä ennen osasin vain muutaman tekniikan, mutta heti ensimmäisellä kerralla opin hyödyllisen kukkamallin.

Tässä prototyyppi, jonka valmistin kurssilla. Tänään olen värkännyt kukkasia erääseen projektiin, mutta siitä sitten myöhemmin...

Ensin leikattin muotin avulla ympyröitä kankaasta ja ne puolitettiin.

Sitten avoin reuna ommeltiin kiinni.

Avoin reuna harsittiin langalla.
Ja lanka kiristettiin...voila!


torstai 13. syyskuuta 2012

I love your blog - ja mä sun!

Ihana ex-kollegani Kaisa (http://kaisanmukana.blogspot.fi/) antoi minulle blogitykkäystunnustuksen. Hän kirjoitti Marjo, ex-kollega, luova nuori nainen, joka pukeutuu persoonallisesti, hauskasti, käsityövinkkejä, vaikka en itse olekaan käsityöihme.

Nämä kauniit sanat ilahduttivat, sillä jos joku niin Kaisa muotialan ammattilaisena tuntee pukeutumisen salat. Kiitos Kaisa!

Minä puolestani annan tunnustuksen muutamalle lempiblogilleni:

1) http://vikkityyli.blogspot.fi/
 Korublogi, jossa esiteltyjä taidonnäytteitä ihailen ja joista inspiroidun. Hienoa materiaalien yhdistelyä.

2) http://osuuskaupanarkea.blogspot.fi/
Valokuvaaja-graafikko ystäväni blogi, joka kertoo vanhan kyläkaupan elämästä herkullisin kuvin.

3) http://muitaihania.blogspot.fi/
Haastattelin tätä energistä naista edellisessä elämässäni ja mielestäni blogiin on tarttunut hänen aito ilonsa tehdä käsin juttuja.

4) http://the-worldundermyfeet.blogspot.fi/
Mirppu on sitkeä selviytyjä tosielämässä ja uskomattomalla blogi-itsekurilla varustettu nainen: hän kun jaksaa postata pari kertaa päivässä! Aina kiva lukea.

5) http://mrslbloggaa.blogspot.fi/
Uusi tuttavuus, mutta heti ekalla käynnillä ihastuin kauniisiin kuviin ja selkeään blogiin. Tänne on aina kiva palata :)

Tässä vielä tunnustuksen ohjeet:
1. Kiitä bloggaajaa linkin kera keneltä tämän sait
2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla
3. Kopio post it -lappu ja liitä se blogiisi
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin :) 

tiistai 11. syyskuuta 2012

Päättömän värikkäät säärystimet

Ihan ensiksi pitää sanoa, että oli p*ska kesä. Suurin osa hellemekoista jäi käyttämättä eikä kenkäkavalkaadiakaan viitsinyt marssittaa vesisateeseen. Ei se toki muutenkaan mikään ilotulistus ollut, mutta ei kai joka kesä voi olla. No, tämän vuoksi olen päättänyt ottaa kaikki irti syksystä ja siihen sopivasta pukeutumisesta.


Löysin varastosta Novita Puro -monivärilankaa ja päätin tehdä säärystimet - ihan omasta päästäni ;-) Viisikymmentä silmukkaa, 10 riviä joustinneuletta ja 15 suoraa. Aika helppo juttu varsinkin kun värisävyt ovat jo valmiiksi niin päättömät, ettei  tarvinnut miettiä, tuleeko säärystimistä prikulleen samanlaisia.

Aikaa meni parin leffan ja yhden koulutuksen verran. Niin ja syksyn ensimmäinen pullo punaviiniä.

tiistai 4. syyskuuta 2012

Ristipistonalle pienelle pojalle

Tämän vauvan tarina alkoi Suomessa noin kuusi vuotta sitten kun liettualainen tuutoroitavani löysi puolalaisen tytön. Vaikka minulla ei ollut mitään tekemistä heidän suhteensa alun kanssa, olen vähän kuin adoptoinut heidät omaksi vaihtariparikseni.

Suunnittelin viime kesäkuussa reissua Vilnaan. Reissu peruuntui, mutta sain kuulla että siellä voitiin paksusti ja heinäkuun lopulla syntyi siis ihana Erasmus-vauva!