sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Romanttinen kaulus pitsiliinasta



Tämä pitsiliina odotti uutta kotia Valtterin kirpparilla vaivaiseen 50 sentin hintaan. Olihan se hieman nuhjuinen ja pieni  tahrakin siinä oli, mutta en antanut sen häiritä.

Kotona liina pääsi pesuun ja onneksi tahra oli lähtevää sorttia. Alkuperäinen idea oli ommella mustan mekon helmaan, mutta mallaillessani siitä päälle se vain laskeutui niin kauniisti kaksinkerroin. Romanttishenkinen kaulus sopii hyvin tyyliini, joten valitsin yhden useista mustista perustrikoopaidoista sen kaveriksi. Ompeletta ei tällä kertaa tarvinnut piilottaa millään härpäkkeillä, koska liina laskeutuu liitoskohdan päälle.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hihat lyhythihaiseen neuletakkiin

Lyhythihainen neule on varsin älyvapaa tekele, sillä sen käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Tämä kaunokainen eksyi kaappiini pari vuotta sitten alennusmyynnistä ja se on ollut käytössä vain muutaman kerran. Huono ostos siis.

Päätin tehdä turhakkeesta hyödykkeen lisäämällä siihen hihat. Tein hihoista reilusti pussittavat ja joustinneuletta alkuun ja loppuun. Silmukoita oli alussa ja lopussa neljäkymmentä, keskellä tuplat.

Sovelisin vapaasti Suuren käsityölehden hihattimen ohjetta eli pari kerrosta oikeaa, sitten neljä kierrosta kaksi aina yhteen ja perään langankierron koukulle. Epätasaisessa pinnassa ei laskentavirheet onneksi poukkoile kovin pahasti silmään.

Bambupuikot on hieno keksintö, sillä ne voi viedä koneeseen toisin kuin metalliset. Toinen hiha syntyi lentomatkojen aikana, toinen kotisohvalla.

maanantai 13. helmikuuta 2012

Pipokoriste kaverille

Eräs ystäväni pyysi tilaustyönä kukkaa pipoon. Hänellä oli lanka valmiina, mutta muuten toteutus oli melko vapaa. En ollut nähnyt pipoa, mutta päätin tehdä kaksikerroksisen kukan viidellä terälehdellä. Ystäväni kyllä sanoi, ettei mitää mausteita tarvita, mutta oli ihan pakko ommella pari helmeä sekaan.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Fuksia-musta kaulakoru kaverille

Tämä oli joululahja, mutta pääsin antamaan korun uudelle omistajalle vasta eilen. Tämä oli itse asiassa vasta toinen versio, sillä ensimmäinen oli pöydällä viikon verran ja joutui sen jälkeen purkutuomion alle.

Oli yllättävän vaikeaa olla pitkän ajan jälkeen luova. Helmet eivät vain meinanneet mennä nätisti naruun eikä mielikuva runsaasta moniuloitteisesta korusta oikein tuntunut aineellistuvan. Onko tämä tuttu tunne muille koruntekijöille?

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Koru maustesaarelta

 Itä-Karibian Grenadaa kutsutaan maustesaareksi ja käydessäni siellä oli tietenkin pakko käydä katsomassa mausteplantaasia. En ole kokki-ihmisiä, mutta tokin tunnistin useimmat mausteet. Monet ostavat mausteita kotikeittiöön, mutta minä ihastuin maustesta tehtyyn kaulakoruun!

Täytyy sanoa, että tuoksu oli aika mahtava ensimmäisen viikon verran, mutta nyt se on sen verran laantunut, että korun voisi laittaa jo julkiselle paikalle. Mun mielestä tämä on aika hauska idea ja sen voi toteuttaa myös kotona (jos nyt jostan sattuu löytämään kokonaisia mausteita). Reikä vaan kylkeen ja nauhaan.

P.S. Tuossa pienemässä kuvassa on muuten kaakaopapuja.